top of page

Joy of the Moor

Cairnterriers

wp86cbe685_05.jpg

De Cairn Terrier is een kleine heerlijke vlegel met een groot hart die als geen ander je hoofd op hol weet te brengen. Hij is pienter en vrolijk. Dapper en brutaal als hij is valt een Cairn Terrier graag op en meestal lukt hem dat vrij goed. Hij is compact van formaat en actief van aard. Heeft een sterke persoonlijkheid, iedereen raakt vertederd door zijn manier van doen. Hij kan als geen ander het iedereen naar de zin maken en ze om zijn vinger winden, zelfs mensen die zeggen niet van honden te houden.

De Cairn Terrier is een meester in het bedenken van kattenkwaad. Nieuwsgierig als hij is zal hij overal op afstappen zonder zich af te vragen of dat wel zo verstandig is.

Geestelijk en lichamelijk, alles aan de Cairn is instinctief en natuurlijk. Een pientere vlegel met een grote persoonlijkheid. Het is een Terrier is hart en nieren. Dat wil zeggen dat hij speels is, ondernemend en slim maar uitermate vriendelijk met vreemde bezoekers.

Wat speciaal gewaardeerd wordt is dat een Cairn altijd zichzelf blijft, stelt zich niet aan en heeft geen kuren. Hij is heel anders dan andere honden. De Cairn is erg gelijkmatig van karakter en past zich goed aan het gezinsleven aan of dat nu in een landhuis is of een gewone woning. Hij gaat zeer goed om met kinderen en accepteert vreemden als hij er eenmaal kennis mee heeft gemaakt.

bottom of page