top of page

Joy of the Moor

Cairnterriers

De oorsprong

Mijn eerste Cairn Terrier kreeg ik van mijn vader en moeder. Henk en ik woonden samen met onze twee kleine kinderen net in ons nieuwe huis en we vonden de tijd rijp om een hondje te hebben. Mijn moeder heeft altijd een Boxerkennel gehad en wilde er op een gegeven moment een klein hondje bij, en dit werd een Cairn Terrier. Hier wilde ze ook een nestje bij en zo kwamen we dus aan onze eerste Cairn, onze Flos, geboren op 4 mei 1992. Onze Flos was een zeer eigenzinnige Cairn met heel veel streken dus wij leerde al heel snel dit ras goed kennen. En we werden helemaal verliefd op dit ras en ook ik wilde een keer een nestje met onze Flos en zo is Joy of the Moor ontstaan.

Ons huidige huis staat op een voormalig heideveld en toen wij de de bouwkavel gingen bekijken liepen er twee fazanten rond, een lekker ruig gebied. Het plan ging "De Heide" heten dus de kennelnaam was gauw gevonden,......Joy of the Moor, ofwel Vreugde van de Heide. Gestart met 1 Cairn en inmiddels helemaal verknocht aan dit geweldige ras.

wp7bd938c1.png

Wij zijn een kleine selecte Cairn Terrier kennel en af en toe hebben wij een nestje pups uit uitstekende ouders.

Onze pups worden gefokt volgens de regels van de NCTC Nederlandse Cairn Terrier Club. De pups worden getest op levershunt, ingeënt, ontwormt en gechipt. Ze worden bij ons in huiselijke kring gesocialiseerd en gaan uitsluitend naar serieuze Cairn Terriers liefhebbers.

Kijk gerust eens rond op deze website. Heeft u vragen over verwachte nestjes of iets anders neem dan gerust eens contact op.

Ons gezin in 1997

bottom of page